Bericht Benno Konink

Deze volgende Pooltocht zal, voor het eerst sinds jaren, plaatsvinden zonder Benno.

Benno Konink

Benno Konink, een van de meest enthousiaste en sportieve deelnemers die we misschien wel ooit bij de Pooltocht hebben gehad. Mensen die vaker hebben meegedaan, zullen hem vast kennen, of in ieder geval herkennen.

Hoewel verhalen meestal snel rond gaan, en ondanks berichten in de kranten en op de website, merken we dat er nog mensen zijn die niet weten wat er is gebeurd. In april vorig jaar, heeft Benno een motorongeluk gehad.

Dit ongeluk, waar hij overigens zelf geen schuld aan had,is Benno fataal geworden. Nog maar 41 jaar oud was hij, en hij had nog zo veel plannen. Bij heel veel mensen, en vooral voor de leden van Kameleongroep in Vasse en de John F Kennedy Groep uit Almelo, zorgde dit voor grote verslagenheid en veel verdriet.

Benno was erg betrokken bij de Pooltocht. Het jaar dat hij niet mee kon lopen, heeft hij ons meegeholpen als medewerker. Zijn aanwezigheid werd zeer op prijs gesteld, vooral door zijn aanstekelijke enthousiasme en spontaniteit. Een echte scout: fanatiek, sportief en altijd bereid om zijn handen uit de mouwen te steken. Een voorbeeld voor iedereen.

Vele jaren heeft hij meegedaan met zijn team de Poolpatrijzen, en soms onder het pseudoniem Tibetaanse Benno. De laatste keer dat de Pooltocht Expeditie werd georganiseerd, werd deze gewonnen door de Poolpatrijzen. Voor ons blijft Benno een winnaar, voor altijd. Zo’n bijzonder mens mag nooit vergeten worden.

Politiebericht

Dodelijk ongeval motorrijder

Bij een ongeval op de kruising Wierdensestraat – Egbert ten Catelaan is donderdagavond 22 april een 41-jarige man uit Almelo om het leven gekomen.

Rond 22.35 uur reed de man op zijn motor op de Wierdensestraat in de richting van het centrum. Op dat moment kwam er vanuit het centrum een auto aanrijden. De auto wilde vermoedelijk linksaf slaan de Egbert ten Catelaan in. De verkeerlichten stonden op knipperen. De 29-jarige automobiliste uit Wierden zag de motorrijder niet, waardoor er een aanrijding plaatsvond. De motorrijder kwam onder de auto terecht. Hij is ter plekke aan zijn verwondingen overleden.

De plaats van het ongeval is een tijdlang afgesloten geweest voor gemotoriseerd verkeer. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente onderzoekt het ongeval.