Informatie

De Pooltocht vind jaarlijks plaats in januari of februari.

Wat is de pooltocht?

De pooltocht is een oriëntatietocht: iedereen loopt in de snelst mogelijke tijd langs een aantal verplichte coördinaten naar het eindpunt. Deze afstand is zaterdags ongeveer 30km. en zondags ongeveer 20 km., als je de snelste route neemt. Dit moet vanwege het heuvelachtige karakter van het gebied en de deels afgeplakte kaart niet onderschat worden! Ook moet je tijdens het lopen je eigen bagage meenemen naar de overnachtingsplaats. Door het lopen van bonusposten kun je ‘negatieve tijd’ verdienen, waardoor de totaal gelopen tijd wordt verminderd (als je het goed doet).

De snelste route moet je zelf bepalen met behulp van kaart en kompas. Je loopt in zelf samen te stellen groepen van 2, 3 of 4 personen, in vrijwel onbewoond gebied, maximaal 200 km. van Enschede. Vervoer hiernaar toe moet je zelf regelen, als je er vrijdagavond maar voor 24.00 uur bent. Kosten van het weekend zijn € 25,- p.p. Dit is ‘all inclusive’, dus verwarmde overnachting, ontbijt & lunch (zaterdag + zondag), warme maaltijd en iets warms voor onderweg. Zondagmiddag wordt de uitslag bekend gemaakt en de winnaar krijgt de Pooltocht wisselbeker. Daarnaast is er nog de Herman-de-Vries bokaal, die wordt uitgereikt aan de grootste pechvogel onder de deelnemers.

Helaas kunnen er maar een beperkt aantal groepen deelnemen. Iedereen die in ons mailbestand staat krijgt een berichtje zodra de datum bekend is en zodra de inschrijvingen zijn gestart. LET OP: De eerste 80 deelnemers waarvan het deelnamegeld is ontvangen zijn verzekerd van een startkaart.

Organisatie

De Pooltocht 2016 werd georganiseerd door:

  • Frank Vlaardingerbroek
  • Marc Braakhuis
  • Mike Frons
  • Kim Vlaardingerbroek

Als er vragen of onduidelijkheden zijn, kun je natuurlijk contact opnemen, bijvoorbeeld via e-mail:info{apenstaart}pooltocht.nl.