Gezocht: organisatoren

pooltocht-gezocht-eindbazen

De afgelopen jaren werd de Pooltocht georganiseerd door Frank Vlaardingerbroek, Marc Braakhuis, Mike Frons en Kim Vlaardingerbroek. Daarbij kregen ze hulp van zo’n 10 à 15 vaste vrijwilligers. Door de gezellige en behulpzame crew en door het enthousiasme van de deelnemers hebben ze het organiseren van de tocht telkens met veel plezier gedaan.

Marc Braakhuis is inmiddels definitief gestopt met organiseren en daarmee stopt ook Ginette, onze ‘stille kracht’ achter de catering. Frank, Mike en Kim willen nog wel blijven helpen om alles goed over te dragen maar uiteindelijk is het de bedoeling dat de nieuwe organisatie het zo veel mogelijk over neemt.

Er zijn op dit moment twee mensen die de organisatie komen versterken: Pim en Karin Pikula (als er niet gelijk een belletje gaat rinkelen, zegt de teamnaam De Gezelles misschien iets)? Daar zijn we natuurlijk erg blij mee!! Daarnaast zijn er meerdere vrijwilligers die er volgend jaar ook graag weer bij zijn. Maar we kunnen dus nog wel twee of drie extra mensen gebruiken die zich bij ons aan willen sluiten.

Wie zoeken we?
Het zou leuk en handig zijn als je al eens mee bent geweest met de Pooltocht, als deelnemer of vrijwilliger. Maar dat hoeft niet per se. Er zijn verschillende taken die nog ingevuld kunnen worden, denk bijv. aan logistiek, catering/boodschappen, financiën, uitzetten route, boekje maken etc…  Zoals aangegeven wil de huidige organisatie je hierbij best een eind op weg helpen.

Wil je een geheel nieuwe draai geven aan het evenement? Wat ons betreft prima. Wil je alles zo veel mogelijk hetzelfde houden en kun je hierbij onze hulp gebruiken, ook prima.

Je hoeft niet per se lid te zijn van Scouting Nederland, maar het zou misschien wel makkelijk zijn.

We kunnen je o.a. (op weg) helpen met:

 • het uitzetten van de route en het berekenen van de bonustijden
 • tips voor het vinden van pauze- en overnachtingslocaties
 • het in contact komen met de vrijwilligers/leveranciers
 • algemene ondersteuning (bijv. tijdens het weekend zelf)

Als je wilt, kunnen we je voorzien van:

 • een uitgewerkt draaiboek
 • een boodschappen- en materiaallijst
 • materialen (stafkaarten, wegwijsborden, keukenmateriaal, archieven en meer)
 • een computerprogramma voor het berekenen van de resultaten
 • redactie-rechten voor de bestaande website, het inschrijfsysteem en de Facebookpage
 • een financiële buffer indien nodig
 • een lijst met deelnemers/geïnteresseerden die je ongetwijfeld erg dankbaar zullen zijn!

Ben jij de held die we zoeken?
Of ken je iemand die hiervoor geschikt is? Misschien twijfel je nog? Neem gewoon even contact met ons op, dan kunnen we het in ieder geval even met elkaar bespreken. Dit kan via het contactformulier of via info [ apenstaartje ] pooltocht.nl.