Verslag Pooltocht 2006

De Pooltocht zit er weer op voor dit jaar. Het was weer een mooi weekend, alle teams hebben hun best gedaan. Nou ja, de ene groep legde z’n doel iets hoger dan de andere, maar het gaat erom dat iedereen het naar z’n zin heeft gehad!

Met maar een paar uitvallers en iedereen die zondag voor 3 uur over was, is alles netjes op z’n (kapotgelopen) pootjes terug gekomen. Zelfs de uitslag was binnen no-time bekend. En die kun je natuurlijk nalezen op de site. Bekijk de uitslag van 2006

De eerste dag ging ’t Wak aan kop met een eindtijd van 5 uur en 13 minuten, maar de tweede dag moesten ze de eerste plek afstaan aan de IJsmannekes (totaaltijd van 6 uur en 44 minuten), die er uiteindelijk met de beker vandoor gingen. De derde plaats was voor het team Ewout, zij hadden de tweede dag zo goed gelopen dat ze van de 7e plek opschoven naar de top 3.

Twee keer over ging er een eervolle vermelding naar Snow-2-Women (Marieke en Janneke Paalhaar) die de eerste dag de snelste dames waren. Ze waren niet alleen als eerste over, maar ze kwamen ook bij 4 van de 5 posten als eerste groep aan. De tweede dag hebben zij als enige team ALLE posten gelopen. De Freggles on Tour liepen ook niet slecht, alleen hadden zij in het begin een beetje pech omdat ze geen waterdichte stift hadden! Gelukkig liepen ze sneller dan hun kompas en kwamen ze toch nog op tijd bij de finish!

Dit jaar liepen er trouwens opvallend veel ‘rare mutsen’ mee. Natuurlijk het team 200% Muts (en een beetje van Roel) waarvan hun gebreide mutsen met de tekst ‘100% muts’ meer dan een meter lang waren, en de Ierse Doorlopers in Herhaling leken zich al klaar te hebben gemaakt voor het carnaval. Benno (IJspatrijs) liep zoals altijd met z’n baret op en de IJsmannekes zullen ook wel wat vogels hebben weggejaagd met hun glimmende, pluizige goudkleurige mutsen. Dit geld trouwens ook voor DE JAS, die je al vanaf een halve kilometer afstand aan zag komen.

De Herman-De-Vries-bokaal is uitgereikt aan Hans van de Meene, omdat hij op het erf van een boer met z’n hoofd op het beton was gevallen en daarbij zijn neus had bezeerd. De boer kwam naar buiten en vroeg vol verbazing “Haben wir den Krieg verpatzt?” De grap hiervan is dat hij zo’n 20 jaar geleden zelf die beker heeft geïntroduceerd bij de Pooltocht! En nu krijgt hij hem zelf! Tom Groot was trouwens ook een goede kandidaat geweest want we hebben veel blaren gezien tijdens de Pooltocht, maar zo’n grote blaar als hij had komt niet zo vaak voor (zie foto).

De kookploeg heeft weer hard z’n best gedaan om voor iedereen een lekkere maaltijd klaar te maken, en niet te vergeten de soep en warme chocolademelk voor onderweg. We hebben ook kunnen zien dat André TV wel heel erg veel pinquinspullen heeft. . . een aantal keer per dag toverde hij weer iets te voorschijn (Pinguin-GSM- en hoesje, Pinguin-radio en natuurlijk de Pinguin-trui(en)!).

Zoals ieder jaar zijn er natuurlijk weer spullen blijven liggen, waaronder een paar leren handschoenen en twee paar wandelsokken.  We hopen dat iedereen met een tevreden gevoel naar huis is gegaan en natuurlijk dat jullie volgend jaar weer van de partij zijn!