Verslag Pooltocht 2014

De Pooltocht 2014 zit er al weer op. Volgens mij (Kim) kunnen we gerust spreken van een geslaagd weekend! Bijna alles verliep netjes volgens plan. Het was uitdagend maar ook leuk en gezellig! Het regenachtige weer op zaterdag was een beetje jammer, maar gelukkig konden we op zondag heerlijk genieten van het zonnetje.

Klassement
Tot zondagmiddag was het voor (bijna) iedereen nog een raadsel wie er zou winnen. Zullen het de Ice Walkers zijn, die vorige jaar hardlopend de Pooltocht hebben gewonnen? Of laten de jongens van OPU nog even zien dat ze het echt nog niet verleerd zijn? Of… het zullen toch niet de jongste deelnemers van ‘Team Krekel oet Losser’ zijn die dit jaar voor het eerst meedoen? Dat zou wel een stunt zijn! Of worden het geen krekels maar fruitvliegjes? Wie weet maakt Yeti wel een fantastische come-back!

Uiteindelijk zijn Roy en Mathijs van On Paras United de winnaars geworden van de Pooltocht 2014. Met een totale eindtijd van 1:59 voor beide dagen hebben ze een fantastische prestatie neergezet. Hierdoor is het ook duidelijk dat het lopen van verre bonusposten zich uiteindelijk wel loont en dat een goede route-tactiek ook erg belangrijk is!

De top drie is als volgt:

1e plaats: On Paras United (OPU) – Roy en Mathijs
2e plaats: Ice Walkers – Tom en René
3e Plaats: Team Krekel oet Losser – Wouter en Rick

De rest van het klassement staat inmiddels ook online. Vragen en opmerkingen zijn natuurlijk welkom via e-mail.

Herman de Vries bokaal
Het team Tuihantii heeft nog net de top 10 gehaald, maar helaas hebben ze op zaterdag een verre bonuspost niet kunnen vinden. Waarschijnlijk zijn ze er heel dichtbij geweest maar doordat ze het codewoord niet hebben gevonden, hebben ze een bonustijd van 1:15 misgelopen en dit heeft ze 3 plekken in het klassement gekost. Erg zonde! Want we weten bijna zeker dat ze van alle teams de grootste afstand hebben afgelegd (volgens onze schatting bijna 90km). Daardoor zijn ze de terechte winnaars van de Herman-de-Vries-bokaal.

Foto’s & Video
We hebben al een aantal leuke foto’s binnengekregen. Als je nog foto’s hebt van het weekend dan zou het leuk zijn als je deze wilt opsturen via e-mail ( info [apenstaartje] pooltocht.nl of  via WeTransfer ofzo). Als je ze komende week nog kunt opsturen dan kunnen we ze nog meenemen in de selectie die we online zullen zetten. En zoals jullie vast wel is opgevallen heeft Henk-Jan het hele weekend mijn zijn filmcamera rondgelopen. Wij kijken nu al uit naar het resultaat hiervan! Zodra de film klaar is zullen we deze met jullie delen via WeTransfer.

Gevonden voorwerpen
Er is een paar bruine Meindl-schoenen blijven staan, mist iemand zijn schoenen? Daarnaast hebben we nog  meerdere sokken, handdoeken, een groene inklapbare drinkbeker en een blauwe Aquarius-bidon gevonden. Zo niet, dan gaan ze volgend jaar mee voor de Bingo…eh… Pingo 😉

Pooltocht 2015
Voor volgend jaar hebben we ook weer allerlei ideeën. Enne… aangezien bijna alle teams gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om zich alvast in te schrijven voor 2015 hoeven we al bijna geen inschrijving meer te houden, wat een gekkenwerk!

Bedankt voor alle hulp!
De inzet van alle vrijwilligers heeft ervoor gezorgd dat alles weer vlekkeloos is verlopen. Aan gebrek aan enthousiasme lag het in ieder geval niet! We zijn de medewerkers heel dankbaar voor alle hulp en we hopen dat zij ook hebben genoten van de geweldige sfeer (en van het zonnetje op zondag). Wij vonden het in ieder geval een fantastisch weekend!